Creative Stuff

Sondaj despre Violenţa sexuală şi reacţiile la aceasta

A.L.E.G. derulează începând din mai a.c. proiectul „Corpul meu îmi aparţine – violenţa sexuală în rândul tinerilor: conștientizare şi centru de consiliere”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Asociaţia.este în curs de a elabora un ghid şi un film educativ adresat tinerilor ce vizează prevenirea violenţei sexuale. Echipa A.L.E.G. doreşte să inlcudă şi părerile tale. Dacă ai  între 14 şi 29 de ani, indiferent că eşti fată sau băiat, eşti invitat/ă să participi la acest sondaj si să-ţi spui părerea.

Sondajele arată că 6% dintre femeile din România au fost victimele unor acte de violenţă sexuală gravă; nu se cunoaşte amploarea actelor de agresiune sexuală foarte larg răspândite, precum hărţuirea stradală ori vorbele obsecene.

Sondajul prezent conţine 10 aspecte legate de acţiuni şi reacţii care ar putea ajuta la evitarea violenţei sexuale. Dacă doriţi să participaţi, e nevoie să alegeţi 3 dintre variantele date mai jos sau/şi să veniţi cu noi propuneri:

    a. Ripostez ferm la atenţia sexuală nedorită. Chiar dacă sunt intr-un loc public refuz cu glas tare. Nu eu trebuie să mă simt jenat(ă)!
    b. Respect un NU primit la avansurile mele. Mă asigur că fiecare pas pe care îl fac în direcţia unei relaţii este un pas pe care ni-l dorim amândoi!
    c. Când văd că cineva e în pericol, de ex. că o fată e pipăită ori că i se adreasă cuvinte obscene, intervin sa o lase în pace. Dacă e prea periculos sun la poliţie.
    d. Nu port fuste scurte şi haine sexy! Aşa mi-a spus mama şi eu cred că mă fereşte de orice atenţie nedorită.
    e. În cercul de prieteni ripostez la glumele obscene şi umilitoare pentru fete. Cred că nu e ok să devii popular în gaşcă prin astfel de glume.
    f. Nu exagerez cu băutura şi nu accept niciodată băuturi de la persoane necunoscute.
    g. Nu plec la petreceri fără telefon. Dacă lucrurile o iau razna dau repede un telefon la cineva de încredere si rog sa vină după mine.
    h. De fiecare data când primesc o invitaţie la film, bere, etc. mă asigur ca cel care mă însoţeşte nu se aşteaptă la vreo răsplată în natură pentru biletul la film.
    i. Chiar dacă mai stau pe chat cu necunoscuţi, nu ies niciodată singură cu un tip cunoscut online.
    j. Ajut o cunoştinţă care imi spune că cineva profită de ea (îi spun că nu trebuie să accepte şi îi recomand unde să se adreseze).

    Altele......................

Puteţi răspunde direct pe pagina web a asociaţiei:
http://aleg-romania.eu/sondaj-violenta-sexuala-si-reactiile-tale/
 

Vezi arhiva

Noutati in domeniu

...Seminar naţional pe tema violenţei sexuale

  ONG-urile fac apel la instituţiile publice să acţioneze î...

...Comunicat de presă 28.07.2014

  „Rupem tăcerea despre violența sexuală” –...

Implicare în proiecte 

 

Reţeaua pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei împotriva Femeilor

Tinerii împotriva violenţei de gen

Reţeaua "Rupem tăcerea despre violenţa sexuală"

CONNECT -  CONstruct  NEtwork  in  Counselling  for  Trauma  -  Construirea  Rețelei  de  Specialiști  în Consilierea  Traumei

 

Resurse documentare

Pentru detalii, contactaţi echipa Artemis